Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2021

Луганська обласна прокуратура підписала Меморандум про співпрацю з Українською Гельсінською спілкою з прав людини (ФОТО)

Керівництво Луганської обласної прокуратури провело зустріч з представниками громадської спілки «Українська Гельсінська спілка з прав людини».

Під час зустрічі між обласною прокуратурою та УГСПЛ укладено Меморандум про співпрацю. Основною його метою є налагодження співпраці, спрямованої на виявлення та документування фактів порушення прав людини на тимчасово окупованій території Луганської області та в умовах збройного конфлікту.

Під час зустрічі перший заступник керівника обласної прокуратури Костянтин Караман наголосив на винятковій важливості співпраці задля спільної мети – захист та відновлення прав потерпілих внаслідок збройного конфлікту, акумулювання інформації про порушення норм міжнародного гуманітарного права та притягнення винних до передбаченої законом відповідальності.

«На Луганщині дуже гостро стоїть питання забезпечення миру, правопорядку, захисту прав постраждалих внаслідок збройного конфлікту, а також відстоювання інтересів держави в умовах агресії Російської Федерації. Прокурори профільного управління щоденно фіксують злочини вказаної категорії, систематизують та аналізують інформацію з різних джерел стосовно ситуації на тимчасово окупованій території», – зазначив Костянтин Караман.

Також він підкреслив: «Ми зацікавлені у плідній співпраці з громадськими організаціями для подолання наслідків збройної агресії, документування її подій, встановлення потерпілих та відновлення їх прав, своєчасного викриття, припинення та ефективного розслідування воєнних злочинів».

Зі свого боку представниця УГСПЛ Олена Семьоркіна звернула увагу на те, що основним напрямком їх роботи є документування фактів грубих порушень, які вчиняються під час російської агресії. Спеціалісти громадської спілки готові сприяти у зборі та передачі інформації до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1220