Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.09.2021

На Луганщині повернуто тергромаді незаконно передані землі вартістю понад 15 млн гривень

Сєвєродонецька окружна прокуратура Луганської області забезпечила виконання судового рішення про повернення у власність міської територіальної громади 4,3 га земель вартістю 15,4 млн грн, які незаконно передано житлово-будівельному кооперативу на безоплатній основі.

Господарський суд Луганської області у 2020 році задовольнив позов прокурора про скасування державної реєстрації прав на вказану земельну ділянку та  визнання незаконним рішенням міської ради про її передання у власність житлово – будівельного кооперативу для забезпечення житлом учасників антитерористичної операції, оскільки органом місцевого самоврядування під час його прийняття не перевірено факт перебування засновників та членів кооперативу на квартирному обліку, а також те, що вони потребували поліпшення житлових умов та мали статус учасників АТО. Крім того, вказане об’єднання є обслуговуючим кооперативом, що взагалі виключало можливість виділення земель для житлового будівництва.

Разом з цим, житлово - будівельним кооперативом спірну земельну ділянку повернуто не було.

За таких обставин, послідовно відстоючи інтереси держави, прокурор звернувся до суду з метою витребування земель з протиправного володіння.

Суд визнав обґрунтованими доводи прокуратури, підтвердив порушення вимог законодавства та задовольнив позовні вимоги прокурора про витребування земель у повному обсязі.

На даний час рішення Господарського суду Луганської області виконано в повному обсязі та забезпечено повернення земельної ділянки шляхом реєстрації права власності на спірну земельну ділянку за територіальною громадою міста Сєвєродонецька.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 1219