Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.09.2021

Обстріл представниками НЗФ РФ населеного пункту Трьохізбенка на Луганщині – прокуратурою розпочато досудове розслідування (ФОТО)

Управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення збройними формуваннями окупаційної адміністрації РФ законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, ввечері 8 вересня 2021 року представники незаконних збройних формувань РФ здійснили мінометний обстріл населеного пункту Трьохізбенка Щастинського району Луганщини. Ніхто з мешканців не постраждав. Внаслідок ворожої атаки пошкоджено приміщення тубдиспансеру та фасади двох багатоповерхових житлових будинків, що є цивільною інфраструктурою з точки зору міжнародного гуманітарного права.

Ці дії порушують ст. 52 Додаткового протоколу до Женевської конвенції про захист жертв війни від 1949 року та ст. 25 Гаазької конвенції 1907 року.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, встановлюються обставини події та особи, причетні до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчим слідчого відділу 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1322