Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2021

Керівник Луганської обласної прокуратури провів нараду з питань протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу наркотичних засобів (ФОТО)

У четвер, 9 вересня 2021 року, під головуванням керівника Луганської обласної прокуратури Миколи Прибіги проведено нараду з питань протидії кримінальним правопорушенням у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Участь в обговоренні взяли керівництво обласної та окружних прокуратур, Головного управління Національної поліції в Луганській області, Управління стратегічних розслідувань у Луганській області, Управління протидії наркозлочинності в Луганській області та районних управлінь Національної поліції.

На нараді обговорено проблемні питання протидії цій категорії злочинів, заслухано пояснення правоохоронців щодо причин недостатньої ефективності роботи на місцях щодо виявлення, припинення, розкриття та належного досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збутом наркотиків, використання коштів, здобутих від їх незаконного обігу, діяльністю нарколабораторій.

Керівник Луганської обласної прокуратури наголосив, що несвоєчасне викриття та притягнення до відповідальності осіб, які причетні до збуту наркотиків, призводить до трагічних наслідків.

«Так, в місті Старобільську наркозалежна особа підозрюється у вчиненні жорсткого вбивства двох осіб, у тому числі рідної тітки. За попередніми даними, вчинення вбивства викликано саме вживанням наркотиків. Скільки всього злочинів скоєно наркоманами, зокрема нерозкритих, ніхто сказати не може, але впевнений, що їх питома вага дуже велика.

Ще раз підкреслю – на сьогодні протидія наркозлочинності має стати пріоритетом для кожного правоохоронця. Коли в кожному селі всі знають «точки» збуту, а кожна дитина знає, що таке «закладка», бездіяльність поліції може свідчити про «кришування» наркобізнесу», - зазначив Микола Прибіга.

Присутні на нараді керівники правоохоронних органів області погодилися з критичною оцінкою результатів роботи на цьому напрямі та запропонували конкретні заходи, спрямовані на боротьбу з вказаними правопорушеннями на території регіону.

За наслідками обговорення узгоджено спільний план із запобігання, виявлення та припинення кримінальних правопорушень у сфері обігу наркотиків, усунення причин та умов, які сприяли їх вчиненню.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1167