Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2021

На Луганщині прокуратура попередила незаконне вибуття бюджетних коштів під час закупівлі м’яса для харчування дітей в закладах освіти

Задоволено позов Старобільської окружної прокуратури Луганської області та визнано судом недійсним договір про публічну закупівлю м’яса для закладів освіти району на загальну суму майже 290 тис. гривень.

Прокуратура встановила, що у січні 2021 року відділ освіти при проведенні закупівлі не витребував від учасника переговорної процедури документи щодо безпечності товару відповідно до встановлених вимог та необхідної матеріально-технічної бази, та уклав з фізичною особою-підприємцем договір на закупівлю.

Таким чином, посадовці відділу освіти допустили порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі». Зазначені негативні фактори могли призвести до постачання товару неналежної якості та суспільно небезпечних наслідків у вигляді шкоди для життя й здоров’я дітей.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою про визнання вказаного договору недійсним.

Під час розгляду справи Господарським судом Луганської області договірні відносини між відповідачами припинено.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури 

           

кількість переглядів: 1200