Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2021

Судитимуть за незаконну порубка дерев на території загальнозоологічного заказника «Гераськівський»

Прокурори Марківського відділу Старобільської окружної прокуратури Луганської області за результатами досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт стосовно  чоловіка за фактом  незаконної порубки дерев, вчиненої на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 246 КК України).

За даними слідства,  на початку січня 2021 року 50-річний мешканець села Кризьке Марківської селищної територіальної громади здійснив незаконну порубку 44 дерев дуба, клена та липи на території об’єкту природно-заповідного фонду – загальнозоологічного заказника місцевого значення «Гераськівський».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  слідчими відділення поліції №1 Старобільського  районного управління  поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 1500 до 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Марківського відділу Старобільської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 872