Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2021

За умисне вбивство у Лисичанську групу осіб засуджено до 13 років позбавлення волі

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лисичанської окружної прокуратури Луганської області групу осіб визнано винними та засуджено до 13 років позбавлення волі за умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою  (п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України).

Під час судового розгляду встановлено, що у серпні 2017 року у Лисичанську  двоє місцевих мешканців та житель Маріуполя  33-х та 32-річного віку, керуючись умислом на протиправне заподіяння смерті товаришу по чарці, упродовж двох днів зухвало били потерпілого, що призвело до його смерті. Вони завдали чоловіку численні удари кулаками та ногами по голові, тулубу та в інші частини тіла, чим спричинили двосторонні переломи ребер та травмування життєво важливих органів.

Після вчинення злочину правоохоронці з’ясували всі обставини та встановили місцезнаходження підозрюваних.  Один з них – раніше судимий за участь у діяльності незаконних воєнізованих формувань.

Рубіжанський міський суд Луганської області, взявши до уваги докази, зібрані  в ході досудового розслідування, підтримав позицію прокурорів окружної прокуратури.

У кримінальному провадженні досудове розслідування проводилося слідчими відділу поліції № 3 Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

До набрання вироком законної сили обвинувачені перебуватимуть під вартою.

Вирок суду може бути оскаржений впродовж 30 днів з моменту його проголошення.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1181