Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

Колишньому «прокурору» окупаційної «Генпрокуратури «ЛНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури  Луганської області повідомлено про підозру колишньому «прокурору» незаконно створеної окупаційною адміністрацією РФ в Луганській області  «Генеральної прокуратури «ЛНР»  у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та  участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у 2015 році мешканець Луганська добровільно обійняв посаду «прокурора» так званої «Генпрокуратури «ЛНР» на тимчасово окупованій території області.  Упродовж трьох років підозрюваний брав участь у забезпеченні виконання та дотримання незаконно виданих «законів та нормативно-правових актів самопроголошеної влади «ЛНР», що суперечить українському законодавству та порушує права жителів непідконтрольної органам державної влади території Луганщини.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук та звернення до суду за дозволом на проведення у кримінальному провадженні спеціального досудового розслідування.

За вчинені злочини особі загрожує від 5 до 10  років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1216