Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.09.2021

Прокуратура у судовому порядку повернула державі понад 2 га рекреаційних земель на Луганщині, які було незаконно забудовано (ФОТО)

Органи прокуратури довели у Східному апеляційному господарському суді неправомірність укладеного договору на право тимчасового використання земельної ділянки рекреаційного призначення  площею  2 га, розміщеної у Сєвєродонецькій територіальній громаді – колишньому Кремінському районі. Вартість земель наразі складає майже 4 млн гривень.

Звернення прокуратури до суду обумовлено необхідністю захисту порушених інтересів держави внаслідок самовільної  забудови приватним підприємством земель вказаної категорії, які відповідно до діючого законодавства повинні використовуватися лише для відпочинку населення, туризму, проведення спортивних заходів, збереження унікальних рекреаційних властивостей.

Водночас товариство з обмеженою відповідальністю  всупереч наведеним приписам Закону у 2015 році здійснило на цій території самочинне будівництво п’яти гостьових будиночків, які використовувалися у тому числі для отримання прибутку.

За результатами перегляду судового рішення суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора щодо необхідності зміни рішення суду першої інстанції, яким у свою чергу позовні вимоги задоволено не в повному обсязі.

За підсумками  судових розглядів  договір, укладений  між Кремінською міською радою та приватним підприємством, розірвано. Суб’єкта господарювання зобов’язано звільнити землю від об’єктів самочинного будівництва та повернути її в  розпорядження держави в особі Луганської обласної державної адміністрації-обласної військово-цивільної адміністрації.

Незаконну забудову на землях рекреаційного призначення викрито  підрозділом 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 1042