Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2021

Судитимуть за самовільне розорювання земель в охоронній зоні на Старобільщині

Марківським відділом Старобільської окружної прокуратури Луганської області за результатами досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт за фактом самовільного зайняття земельної ділянки природно-заповідного фонду (ч. 2 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, у серпні 2020 року мешканка Марківської селищної територіальної громади Старобільського району за відсутності дозвільних документів здійснила замозахоплення 6 га земель комунальної власності сільгосппризначення на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Гераськівський». Земельну ділянку розорано, засіяно озимою пшеницею, а в подальшому зібрано врожай.

Досудове розслідування  у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими відділення поліції № 1 Старобільського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Марківського відділу Старобільської окружної прокуратури )

 

кількість переглядів: 1092