Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2021

Збитки у майже 140 тис. грн: чоловіка судитимуть за самовільне захоплення земель Сватівського держлісгоспу

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури  Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканця району за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч.1 ст. 197-1 КК України).

За даними слідства, навесні 2021 року чоловік, який займається обробітком власних сільгоспугідь, з метою отримання незаконного прибутку самовільно зайняв, розорав  та засіяв соняшником земельну ділянку площею 4,4 га на території державного підприємства «Сватівське лісомисливське господарство».           

Внаслідок противоправних дій  лісгоспу завдано майже 140 тис. грн матеріальна шкоди. Під час досудового слідства особа визнала свою винуватість та  відшкодувала завдані збитки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до трьохсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців.

Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1081