Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2021

До 12 років позбавлення волі загрожує мешканцю Кремінної, який входив до мережі «торгових агентів» зі збуту психотропів по Україні (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Кремінна за фактом незаконного придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту та незаконного збуту особливо небезпечної психотропної речовини в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. ч. 2, 3 ст. 307  КК України).

За даними слідства,  у червні 2021 року 33-річний чоловік у пошуках заробітку за допомогою месенджера «Telegram» вступив у злочинну змову зі столичними накоторговцями. Від них він отримав близько 100 грамів мефедрона – особливо небезпечної психотропної речовини, що є особливо великим розміром. Психотропи обвинувачений став зберігати за місцем свого проживання та за грошову винагороду мав розповсюджувати  покупцям.

Правоохоронці задокументувати низку фактів збуту психотропної речовини до Миколаївської, Харківської, Донецької, Хмельницької, Одеської та Львівської областей. Замовлення «торговий агент» пересилав покупцям поштовим відправленням після перерахування грошових коштів на банківські рахунки організаторам мережі.

Під час проведення  санкціонованих обшуків за місцем проживання особи  виявлено та вилучено підготовлені для збуту  згортки з мефедроном, електронні ваги та інші предмети  для фасування, мобільний телефон тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покарання, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури 

кількість переглядів: 888