Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2021

Хабар за непритягнення до відповідальності – у Лисичанську судитимуть заступника начальника сектору кримінальної поліції (ФОТО)

Луганська обласна  прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно заступника начальника сектору кримінальної поліції тервідділу поліції  Сєвєродонецького районного управління Головного управління Нацполіції в Луганській області  за фактом вимагання та  одержання неправомірної вигоди  (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав від громадянина хабар у розмірі 10 тис. грн за непритягнення до відповідальності за фактом зберігання психотропних речовин.

15 червня 2021 року поліцейського затримали у порядку ст. 208 КПК України поблизу торговельного центру у Лисичанську під час одержання обумовленої суми.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим у місті Краматорську, оперативний супровід  – Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Обвинуваченому загрожує до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо,  відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1217