Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2021

Взято під варту мешканця Золотого за підозрою у вбивстві літньої жінки

За процесуального керівництва Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури  Луганської області повідомлено про підозру у вчиненні умисного вбивства 53-річному мешканцю міста Золоте Сєвєродонецького району (ч. 1 ст. 115  КК України).

Наразі за доводами прокурора у кримінальному провадженні Попаснянським районним судом Луганської області до підозрюваного застосовано  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

За даними слідства, 30 вересня 2021 року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, завдав літній жінці численні удари кулаками в обличчя та в інші частини тіла. Коли потерпіла знепритомніла та впала на підлогу,  підозрюваний, маючи умисел на умисне вбивство, обхопив  її шию руками  та почав душити. Жінка померла від механічної асфіксії.  Її тіло зі слідами насильницької смерті наступного дня знайшли сусіди.

Виїздом на місце події слідчо-оперативною групою встановлено усі обставини особливо тяжкого злочину. Підозрюваного затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Процесуальні дії у кримінальному провадженні тривають. Досудове розслідування здійснюється слідчими відділу поліції № 4 Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області.

За умисне вбивство особі загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції  України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1168