Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2021

Посадовця одного з найбільших підприємств Луганщини судитимуть за забруднення річки Сіверський Донець небезпечними викидами

Сєвєродонецька окружна прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно посадовця приватного акціонерного товариства «Рубіжанський картонно-тарний комбінат» за фактом порушення правил охорони вод, що спричинило забруднення та створило небезпеку для життя, здоров’я людей і довкілля  (ч. 1 ст. 242 КК України).

За даними слідства, упродовж 2020 року начальник цеху підприємства у процесі виробничої діяльності допускав понаднормові викиди небезпечних забруднюючих речовин у річку Сіверський Донець. Водовідведення від будівель водоочисних споруд комбінату здійснювалося з перевищенням гранично допустимих концентрацій.

Порушення екологічного законодавства призводило до забруднення стану поверхневих вод річки і, як наслідок, створювало небезпеку для довкілля, життя та здоров’я місцевих мешканців. За висновком експертизи, сума завданих державі збитків складає майже 300 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося  слідчими Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – 3  управлінням Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За вчинення злочину передбачено покарання у виді штрафу від 1000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років, або обмеження волі на той самий строк.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 1423