Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2021

Повідомлено про підозру чотирьом мешканцям Сєвєродонецька, які у складі організованої злочинної групи збували наркотичні засоби та психотропи (ФОТО)

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури  повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи у незаконному збуті особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, використанні коштів, здобутих від їх обігу, посіві та вирощуванні рослин конопель  (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 cт. 306,  ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, на початку 2020 року 24-річний мешканець Сєвєродонецька створив та очолив злочинне угруповання з розповсюдження наркотичних засобів та психотропних речовин. До протиправної діяльності він дистанційно залучив ще трьох містян.

Підозрювані через ряд телеграм-каналів займалися збутом PVP та канабісу. На виконання вказівок організатора учасники злочинної групи розфасовували наркотовар,  робили так звані «закладки»,  контролювали сплату грошових коштів на електронні гаманці, а також вербували людей для  реалізації наркотиків.

Збували особливо небезпечну психотропну речовину PVP за різними цінами – від 300 до 500 грн за грам, наркотичний засіб канабіс – за ціною 150  грн за грам.

Для збільшення попиту наркоторговці знаходили осіб, які за грошову винагороду рекламували зареєстровані ними акаунти – розміщували надписи на житлових будинках в області.

Вказана організована злочинна група діяла майже півтора року до моменту їх викриття. Під час досудового розслідування задокументовано 11 епізодів злочинної діяльності.  

У червні 2021  року усіх фігурантів затримано у порядку ст. 208 КПК України.  Під час проведення санкціонованих обшуків вилучено понад 220 г PVP, 500 г канабісу, 70 кущів роду конопель,  обладнання для вирощування нарковмісних рослин в тепличних умовах: світлодіодні та ультрафіолетові лампи, вентилятор, ємності з добривом, а також устаткування для зважування та пакування, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, грошові кошти тощо.

Крім того, на території місті правоохоронці вилучили  24 підготовлені для збуту «закладки».

Досудове розслідування здійснюється  слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1358