Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2021

Прокуратура відреагувала на порушення при проведенні тендера на організацію гарячого харчування для школярів Попасної

За позовом Лисичанської  окружної прокуратури Луганської області  судом  визнано недійсним договір про закупівлю послуг з організації гарячого харчування для учнів однієї зі шкіл міста Попасна, укладений з порушеннями Закону України «Про публічні закупівлі».    

Під час моніторингу публічних закупівель встановлено, що у січні 2021 року закладом освіти проведено тендер та  укладено договір на приготування до кінця року гарячих обідів для учнів початкових класів та пришкільного табору. Переможцем відкритих торгів визнано фізичну особу-підприємця, яка не в повному обсязі надала документи, передбачені тендерною документацією в обов’язковому порядку.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, окружна прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати договір недійсним.

Господарським судом Луганської області підтримано позицію прокуратури та задоволено позовні вимоги у повному обсязі. За рішенням суду  попереджено незаконне вибуття близько 200  тис. грн бюджетних коштів, що становить більше половини всієї суми.

Наразі закупівлю проведено повторно у законний спосіб та при цьому забезпечено безперервне харчування дітей. За новим договором харчування організовано для  учнів початкових класів,  дітей пільгових категорій до кінця року.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 981