Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2021

Прокуратура відстояла у Верховному Суді 8 років позбавлення волі жителю Сєвєродонецька за побиття, що призвело до смерті потерпілого

За принципової позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора та Луганської обласної прокуратури відстояно реальний термін покарання жителю Сєвєродонецька, якого визнано  винним у  спричиненні тяжких тілесних ушкоджень, залишенні потерпілого в небезпеці, що призвело до його смерті, та нападі з метою заволодіння чужим майном (ч. 2 ст. 121, ч. 3 ст. 135, ч. 4 ст. 187 КК України).

Постановою Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду відмовлено у задоволенні касаційної скарги захисника засудженого та залишено без змін вирок Луганського апеляційного суду у вигляді  8 років позбавлення волі.

У ході судового розгляду доведено, що у червні 2014 року 17-річний підліток зі своїм товаришем, перебуваючи в лісовому масиві, під час конфлікту нанесли потерпілому численні тілесні ушкодження по голові та тулубу. Неповнолітні заволоділи  його мобільним телефоном та грошовими коштами, а після цього втекли з місця скоєння злочину. Потерпілого знайшли через декілька днів у непритомному стані. Він помер у реанімаційному відділенні лікарні від отриманих тяжких тілесних ушкоджень.

Сєвєродонецьким міським судом Луганської області обвинуваченого було визнано винним у скоєнні злочинів та засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки (умовно).

Луганська обласна прокуратура не погодилася з призначеним покаранням  та подала на вказаний вирок апеляційну скаргу. Взявши до уваги доводи прокурора у справі, Луганським апеляційним судом ухвалено новий вирок.  Рішенням суду особу засуджено до реального  терміну покарання – 8 років позбавлення волі.  У лютому 2021  року  після проголошення вироку чоловіка було взято під варту у залі суду.

Верховний Суд підтримав позицію сторони обвинувачення, яка спростувала доводи захисників щодо необґрунтованості засудження обвинуваченого до позбавлення волі, та поставив крапку у справі.
Другого обвинуваченого наразі оголошено у розшук.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 921