Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2021

Прокуратура попередила незаконне витрачання бюджетних коштів для оплати ремонту дитячих майданчиків у Новоайдарській громаді

За позовом Щастинської окружної прокуратури Луганської області  судом  визнано недійсним та розірвано неправомірний договір  на проведення ремонту  та обслуговування  дитячих ігрових  та спортивних майданчиків, розташованих на території Новоайдарської об’єднаної територіальної громади.

Ювенальними прокурорами встановлено,  що у лютому 2021 року селищна рада  провела  спрощену процедуру закупівлі та уклала договір про надання  вказаних послуг.  Пропозиція комунального підприємства-переможця  не відповідала кваліфікаційним критеріям  замовника.  Учасником публічної закупівлі не підтверджено  наявність необхідного обладнання та матеріально-технічної бази для виконання робіт за договором.

Ці обставини могли призвести  до надання послуг неналежної  якості, загрози життю та здоров’ю дітей під час відвідування майданчиків та  нераціонального витрачання бюджетних коштів.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, окружна прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати проведену закупівлю та укладений договір недійсними.

Господарським судом Луганської області підтримано позицію прокуратури та задоволено позовні вимоги у повному обсязі. За рішенням суду  попереджено незаконне витрачання близько 200  тис. грн бюджетних коштів.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1081