Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2021

Сєвєродонецькій міській територіальній громаді повернуто 218 га земель сільськогосподарського призначення

Щастинська окружна прокуратура Луганської області забезпечила виконання судового рішення, яким у розпорядження Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації  повернуто землі вартістю понад  10  млн гривень.

Прокурори встановили, що у червні 2011 року  Новоайдарською райдержадміністрацією передано в оренду фізичній особі шість земельних ділянок державної власності загальною площею 218  га, розташованих на території Чабанівської сільської ради.  Однак, орендар систематично порушував вимоги законодавства та договірні зобов’язання, а саме несвоєчасно  і не в повному обсязі вносив орендну плату.

Внаслідок  виявлених порушень у період  з 2017 по 2020 роки утворилася заборгованість в розмірі майже 200  тис. грн, що мала надійти до місцевого бюджету. 

Новоайдарський районний суд Луганської області підтримав позицію прокуратури та задовольнив позовну заяву про повернення земель у повному обсязі.

З урахуванням реформи децентралізації ці землі передано з державної у комунальну власність сільської ради, яка наразі входить до складу Сєвєродонецької міської територіальної громади.

На даний час сторонами  підписано акт приймання-передачі земель.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Щастинської окружної прокуратури)

 

 

кількість переглядів: 685