Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.10.2021

Заволодіння майже 900 тис. грн у сфері охорони довкілля – судитимуть експосадовця Луганської ОДА та його спільника

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника одного з управлінь Луганської обласної державної адміністрації та ексгендиректора державного геологічного підприємства за фактами службового підроблення та заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець ОДА та його спільник організували схему розкрадання коштів під час реалізації Регіональної програми з охорони навколишнього природного середовища Луганської області. Обвинувачені, користуючись своїм службовим становищем, у 2018 році забезпечили укладання договорів на моніторинг підземних вод області, виконання заходів з їх охорони та ліквідації джерел забруднення. Задля реалізації схеми вони внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт та заволоділи бюджетними коштами обласного фонду навколишнього природнього середовища. Фактично природоохоронні заходи, передбачені Регіональною програмою, підрядником проведено не у повному обсязі, а їх вартість умисно завищена.

Протиправна діяльність лише за цим епізодом дозволила заволодіти майже двома третинами коштів, виділених з обласного бюджету на заходи у сфері охорони довкілля. За результатами проведення судових експертиз підтверджено завдання збитків бюджету Луганщини у сумі майже 900 тис. гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Луганській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань у Луганській області ДСР Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1348