Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

Прокуратура довела безпідставність збільшення ціни на газ для опалення закладів освіти та дозвілля – підприємство зобовְ’язано повернути 200 тис. грн

За позовом Сватівської окружної прокуратури Луганської області товариство з обмеженою відповідальністю зобов’язано сплатити понад 200 тис. грн, які безпідставно сплачені за постачання природного газу для опалення приміщень закладів освіти та дозвілля.

Підставою для звернення до суду стало виявлення порушень законодавства про публічні закупівлі.

Ювенальними прокурорами встановлено, що на початку 2021 року відділом освіти культури, бібліотек, молоді та спорту Лозно-Олександрівської селищної ради за результатом проведення тендеру укладено договір з підприємством-газопостачальником. У подальшому між сторонами неправомірно підписано 11 додаткових угод до договору, якими збільшено ціну на газ на 150 відсотків. Внаслідок цього замовник отримав менший обсяг природного газу, а на рахунок відповідача безпідставно перераховано понад 200 тис. гривень.

Господарський суд Луганської області підтримав позицію окружної прокуратури та визнав додаткові угоди до договору недійсними.

Пресслужба Луганської обласної прокурати

кількість переглядів: 1180