Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

Обстріл прифронтового села Трьохізбенка на Луганщині – прокуратура розпочала кримінальне провадження (ФОТО)

Управлінням нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом порушення збройними формуваннями окупаційної адміністрації РФ законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, ввечері 27 жовтня 2021 року незаконні збройні формування, підконтрольні окупаційній владі, обстріляли с. Трьохізбенка Щастинського району Луганської області. Внаслідок відкриття вогню пошкоджено 5 житлових будинків, 1 гаражне приміщення, а також лінію електропередач, що є цивільною інфраструктурою з точки зору міжнародного гуманітарного права.

Такі дії становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права – статті 52 Додаткового протоколу І до Женевської конвенції 1949 року та статті 25 розділу І частини ІІ Гаазької конвенції 1907 року, що вказує на порушення законів та звичаїв війни з боку НЗФ,  контрольованих Російською Федерацією.

Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії. Встановлюються усі обставини вчинення злочину.

Досудове розслідування доручено слідчим 3 управління Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1258