Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.10.2021

У Луганській обласній прокуратурі обговорено взаємодію з АРМА для забезпечення дієвого досудового розслідування та збереження арештованих речових доказів (ФОТО)

У Луганській обласній прокуратурі відбувся круглий стіл з питань  підвищення ефективності взаємодії між прокурорами та представниками  Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – АРМА) для забезпечення дієвого розслідування кримінальних проваджень та збереження арештованих речових доказів.

У заході взяли участь начальник управління нагляду за додержанням законів Національною поліцією України та органами, які ведуть боротьбу з організованою та транснаціональною злочинністю, обласної прокуратури Денис Макашов, начальники підпорядкованих управлінню підрозділів апарату, т. в. о начальника управління Північно-східного міжрегіонального територіального управління АРМА Наталя Азаренкова, в. о. завідувача сектору менеджменту активів Юрій Мозговий. До роботи круглого столу у режимі відеоконференцзв’язку також долучилися представники АРМА з Києва,  керівництво окружних прокуратур, слідчі підрозділи ГУ Нацполіції в Луганській області, територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

У ході зустрічі обговорено проведення заходів з виявлення та розшуку активів за зверненнями слідчого, детектива, прокурора, суду та взаємодію з органами досудового розслідування, прокуратури й суду з метою накладення арешту на такі активи.

Фахівці АРМА також надали консультаційну та методичну допомогу з практичних питань щодо управління арештованими активами, організації здійснення заходів з приймання-передачі активів, їх страхування, контролю ефективності управління активами.

Під час обговорення звернуто увагу на проблемні питання, які виникають під час виконання функцій, визначених законодавством.

Учасники зустрічі погодили формат подальшого партнерства та першочергові заходи для вироблення практики ефективної взаємодії.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1294