Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2021

На Луганщині судитимуть наркоугруповання, яке збувало психотропи та наркотичні засоби через так звані «закладки» (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за фактами незаконного збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин, використання коштів, здобутих від їх обігу, посіву та вирощування рослин конопель (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 2 cт. 306, ч. 2 ст. 310 КК України).

За даними слідства, четверо мешканців Сєвєродонецька у складі організованої злочинної групи розповсюджували через ряд телеграм-каналів PVP та канабіс. На виконання вказівок організатора учасники злочинного угруповання розфасовували наркотовар, робили так звані «закладки» на території регіону, контролювали сплату коштів на електронні гаманці, а також вербували людей для реалізації наркотиків.

 

Для збільшення попиту наркоторговці знаходили громадян, які за грошову винагороду рекламували зареєстровані ними акаунти – розміщували надписи на будівлях.

Організована злочинна група діяла майже півтора року до моменту їх викриття. Під час досудового розслідування задокументовано 11 епізодів протиправної діяльності. На території міста правоохоронці також вилучили  24 підготовлені для збуту «закладки».

У червні 2021 року усіх фігурантів затримано у порядку ст. 208 КПК України.  Під час санкціонованих обшуків у наркоторговців вилучено понад 220 г PVP, 500 г канабісу, 70 кущів роду конопель, обладнання для вирощування нарковмісних рослин в тепличних умовах, устаткування для зважування та пакування, мобільні телефони, банківські картки, комп’ютерну техніку, грошові кошти тощо.

Досудове розслідування здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

За вчинення злочинів  обвинуваченим загрожує від  9 до 12  років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1691