Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2021

Прокуратура Луганщини долучилася до круглого столу з питань кримінально-правової протидії злочинності в умовах проведення ООС (ФОТО)

Луганська обласна прокуратура взяла участь у круглому столі «Особливості кримінально-правової протидії злочинності в умовах проведення операції Об’єднаних сил», що відбувся на базі Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка.

За участю науковців, суддів, співробітників правоохоронних органів регіону було обговорено кримінальні та процесуальні аспекти протидії злочинам на території Луганської та Донецької областей.

Прокурор відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих територіального управління Державного бюро розслідувань обласної прокуратури Різван Ахмедов виступив у другій панельній дискусії, присвяченій виявленню, розкриттю і розслідуванню злочинів, вчинених в умовах проведення ООС суддями та працівниками правоохоронних органів.

Представник обласної прокуратури відзначив, що ця категорія  кримінальних проваджень є одним з найбільш складних напрямів боротьби зі злочинністю, адже суб’єктам відомо про методи оперативно-розшукової діяльності, специфіку досудового  розслідування, у тому числі проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Разом з тим, прокурор поінформував про суттєве підвищення цього року якості роботи прокуратури та слідчих ДБР на вказаному напрямі роботи.

Було зазначено, що переважна більшість суб’єктів злочинів –  працівники  поліції. Оскільки на території Луганщини проводиться операція Об’єднаних сил, для несення служби направляються поліцейські з інших регіонів,  які допускають вчинення кримінальних правопорушень. Також було приведено приклади таких кримінальних проваджень.

Окрему увагу Різван Ахмедов приділив  наявній проблематиці під час проведення досудового розслідування слідчими ДБР, яка зокрема потребує законодавчого вирішення.

На завершення учасники круглого столу зауважили на необхідності проведення таких науково-практичних заходів  з метою подальшого глибокого та всебічного дослідження норм законодавства.


Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1574