Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2021

Микола Прибіга ініціював створення міжвідомчої робочої групи для протидії підробленню сертифікатів вакцинації від COVID-19 (ФОТО)

Сьогодні, 2 листопада 2021 року, керівник Луганської обласної прокуратури Микола Прибіга провів нараду, на якій обговорено стан протидії незаконному використанню бюджетних коштів, виділених на реалізацію заходів із запобігання поширенню коронавірусної хвороби, а також використанню підроблених сертифікатів вакцинації від COVID-19.

У заході взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська, начальник 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Віталій Винниченко, тимчасово виконувач обов’язків начальника ГУ Національної поліції в Луганській області Сергій Скребець, начальник Управління стратегічних розслідувань в Луганській області Євген Бєляєв, заступник начальника Головного відділу по боротьбі з корупцією й організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Андрій Рубльов, начальник відділу протидії кіберзлочинності в Луганській області Олександр Бережний, начальник Луганського прикордонного загону Юрій Петрів.

Розпочинаючи роботу наради, керівник обласної прокуратури зауважив, що останні тижні стали надзвичайно складними в рамках реалізації заходів, що спрямовані на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

«Виявляється значна кількість адміністративних правопорушень. Певною мірою це позитивно впливає на свідомість, оскільки все більше людей вакцинуються та убезпечують себе від тяжкого протікання хвороби, – зауважив Микола Прибіга. – Однак, обмежувальні заходи, які з об’єктивних причин стають більш жорсткими, викликають у деяких ділків нездорове бажання збагатитися на підробці та продажу COVID-сертифікатів про нібито проведену вакцинацію. Інші штампують «липові» результати ПЛР-тестів для переселенців чи осіб, які мають намір виїхати за кордон або повертаються звідти».

З урахуванням цього, керівник обласної прокуратури зосередив увагу правоохоронців саме на протидії кримінальним правопорушенням цієї категорії.

Він зазначив, що наразі Верховною Радою розглядається урядовий законопроєкт, яким пропонується доповнити Кримінальний кодекс України статтею 321-3 та встановити кримінальну відповідальність за підробку документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень.

«До розгляду законопроєкту парламентом наше завдання – забезпечити в межах існуючих норм безумовне виконання завдань кримінального провадження, належну роботу щодо викриття, припинення, ефективного розслідування та судового розгляду відповідних злочинів», – додав Микола Прибіга.

За результатами обговорення на нараді прийнято рішення створити міжвідомчу робочу групу, силами якої ґрунтовно проаналізувати усі проблемні питання, виробити чіткі та ефективні алгоритми взаємодії оперативних і слідчих підрозділів, контролюючих органів, органів влади та територіальних громад.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1655