Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

На Луганщині заочно судитимуть колишнього «прокурора» так званої «Генпрокуратури ЛНР» окупаційної адміністрації РФ

Сватівська окружна прокуратура Луганської області за результатами спеціального досудового розслідування направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього «прокурора» так званої «Генеральної прокуратури ЛНР» за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у період з 2015 по 2017 роки обвинувачений, перебуваючи на посадах «слідчого» та «прокурора» так званої «Генпрокуратури ЛНР», вчиняв дії на підтримку окупаційної адміністрації Російської Федерації. Він брав участь у забезпеченні виконання та дотримання незаконно виданих «законів та нормативно-правових актів самопроголошеної влади «ЛНР», що суперечить українському законодавству та порушує права мешканців непідконтрольної органам державної влади території Луганщини.

Крім того, встановлено, що упродовж двох років обвинувачений координував діяльність регіональних органів прокуратури так званої «ЛНР»  на напрямі боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Сватівського районного відділу поліції Головного управління Головного управління Національної поліції в Луганській області.

Наразі особа перебуває у розшуку. Обвинувальний акт направлено до Сватівського районного суду Луганської області для розгляду по суті.

За вчинення інкримінованих злочинів обвинуваченому загрожує до 10  років позбавлення волі з  конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції  України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської  обласної прокуратури

кількість переглядів: 1389