Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.11.2021

На Луганщині суб’єкта господарювання зобов’язано повернути державі землі водного фонду шляхом звільнення від самовільно збудованих об’єктів

За позовом Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області зобов’язано орендаря повернути земельні ділянки площею 3,5 га, привівши їх у попередній стан шляхом звільнення від самовільно збудованих об’єктів.

Встановлено, що хімічне підприємство на підставі договору оренди протягом 15 років користувалось трьома земельними ділянками водного фонду, розташованими за межами населеного пункту на території Чабанівської сільської ради Новоайдарського району, які в результаті реорганізації увійшли до Сєвєродонецького району.

На орендовані землі встановлено обмеження, зокрема щодо будівництва будь-яких споруд, у тому числі баз відпочинку.

Під час вжиття заходів представницького характеру прокуратурою встановлено, що в порушення умов договору орендар, за відсутності відповідного дозволу на проведення будівельних робіт та письмової згоди орендодавця на будівництво, без належного введення об’єктів будівництва в експлуатацію, розмістив на одній з переданих земельних ділянок дев’ять капітальних будівель та частково вкрив її бетоном.

З метою поновлення інтересів держави окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Луганської області з вимогою про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки у попередній до будівництва стан. За результатами судового розгляду позовні вимоги задоволено у повному обсязі.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1223