Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

Передача ув’язненому в СІЗО метадону у продуктах харчування - мешканець Сєвєродонецька постане перед судом

Прокуратура спільно з правоохоронними органами Луганської області продовжують системну роботу з виявлення та документування злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків.

Так, прокурорами направлено до суду обвинувальний акт стосовно ще одного наркозбувача – мешканця міста Сєвєродонецьк. За даними слідства, чоловік упродовж червня-серпня 2021 року займався розповсюдженням метадону. Наркотичний засіб він збував за грошову винагороду при особистій зустрічі з покупцями.

Під час проведених слідчих дій правоохоронці також попередили передачу пігулок метадону ув’язненому Старобільського слідчого ізолятора, які обвинувачений приховав у продуктах харчування.

Судитимуть громадянина за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичного засобу). Максимальне покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені проводилося слідчими Сєвєродонецького районного управління поліції ГУ Нацполіції в Луганській області за процесуального керівництва Сєвєродонецької окружної прокуратури.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1163