Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

Прокуратура Луганщини передала до суду матеріали стосовно затриманого учасника НЗФ РФ (ФОТО)

Прокурори управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях у Луганській області та в умовах збройного конфлікту, Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно учасника незаконного збройного формування, підконтрольного окупаційній адміністрації Російської Федерації.

Озброєного  автоматом системи Калашникова та одягненого у військову форму чоловіка затримано у вересні цьогоріч поблизу позицій Збройних Сил України у місті Попасна в районі проведення ООС.

За даними слідства, мешканець Луганщини у 2016-2021 роках входив до складу «6-го окремого мотострілецького козачого полку ім. М. Платова» так званої «народної міліції ЛНР». Він ніс «службу» на бойових позиціях уздовж лінії зіткнення, спостерігав за переміщенням українських військових для ведення бойових дій. Відповідно до матеріалів справи обвинувачений брав активну участь у збройному супротиві силам та засобам підрозділів АТО/ООС.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Громадянина судитимуть за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань, носіння, зберігання та придбання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 263 КК України). Максимальне покарання – 10 років позбавлення волі.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою у Старобільському слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1204