Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

Патрульного поліцейського Луганщини, який застрелив товариша по службі, взято під варту без права внесення застави (ФОТО)

За доводами прокурорів Луганської обласної прокуратури обрано безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою патрульному поліцейському, який підозрюється в умисному вбивстві свого колеги ( ч. 1 ст. 115 КК України).

Таке рішення сьогодні, 18 листопада  2021 року, ухвалено слідчим суддею Сєвєродонецького міського суду Луганської області.

За даними слідства, підозрюваний прийшов за місцем несення служби потерпілого в орендованому Управлінням патрульної поліції приміщенні в місті Рубіжне. Між ними виник словесний конфлікт, який переріс у бійку. Патрульний поліцейський відібрав у товариша по службі табельну зброю та здійснив йому постріл в голову, від чого потерпілий загинув на місці.

Після вбивства, яке вчинено близько 22:00 у понеділок, 15 листопада 2021 року, нападник намагався приховати сліди вчинення злочину, спалив свій одяг та у лісосмузі закопав пістолет, з якого, ймовірно, вистрілив.

Тіло 24-річного патрульного  знайдено наступного дня. Завдяки швидким оперативним діям правоохоронців вказані обставини встановлено, відшукано знаряддя вчинення  злочину та інші речові докази.

Правоохоронця затримали під час його прямування у напрямку держкордону з РФ.

Досудове розслідування здійснюються слідчими територіального управління ДБР, розташованого у місті Краматорську, оперативний супровід – Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається  невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1249