Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2021

Хабар прикордоннику за сприяння у перетині пункту пропуску «Мілове» – затримано місцевого мешканця (ФОТО)

За процесуального керівництва Міловського відділу Старобільської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру 31-річному чоловіку за фактом пропозиції та надання неправомірної вигоди прикордоннику (ч. 1 ст. 369 КК України).

Слідством встановлено, що місцевий мешканець організував протиправну схему отримання коштів від громадян за спрощену процедуру проходження міждержавного пункту пропуску «Мілове». Для сприяння у допуску транспортних засобів його «клієнтів» до перетину держкордону без черги та надання їм переваги чоловік намагався підкупити службову особу Луганського прикордонного загону.

Громадянина затримано 25 листопада 2021 року під час передачі прикордоннику неправомірної вигоди у розмірі 6500 гривень.

Під час проведення обшуку у затриманого вилучено грошові кошти у розмірі 15 тис. грн, 200 тис. російських рублів, а також 19 талонів для контролю за порядком перебування в черзі та в’їзду на територію пункту пропуску.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Заходи з викриття злочинної діяльності проводилися прокуратурою спільно зі слідчими відділення поліції № 2 (смт Мілове) Старобільського районного управління поліції ГУ Національної поліції в Луганській області, оперативним підрозділом внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та  із залученням військовослужбовців мобільного прикордонного загону «ДОЗОР».

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу або обмеженн волі, або  позбавлення волі на строк до 4 років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Міловського відділу Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1050