Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2021

Розгляд звернень громадян в умовах законодавчих змін

Цього року до органів прокуратури Луганської області продовжують надходити звернення громадян, у яких заявниками порушуються питання про  перевірку правомірності дій та рішень посадових осіб  підприємств та установ; необхідності реагування прокурора на порушення вимог пенсійного та трудового законодавства; вирішення проблем газопостачання, надання медичних послуг тощо.

Такі звернення направляються для розгляду до органів, уповноважених їх вирішувати. Одночасно надаються роз’яснення щодо наявної компетенції органів прокуратури.

Слід зазначити, що з 2014 року суттєво змінились форми реалізації повноважень прокурора.

На теперішній час на прокуратуру відповідно до чинного законодавства покладено функції підтримання публічного обвинувачення в суді; представництва у визначених випадках інтересів держави в суді; нагляду за додержанням законів органами, що провадять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство; нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Таким чином, органи прокуратури позбавлено права на проведення перевірок з питань додержання і застосування законів.

Означену обставину заявникам необхідно мати на увазі, вирішуючи питання про направлення звернень до того чи іншого органу.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 522