Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.12.2021

Замах на підроблення результатів ПЛР-тестів на COVID-19 – на Луганщині судитимуть чоловіка (ФОТО)

Прокурорами Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом незакінченого замаху на підроблення результатів ПЛР-тестів на COVID-19  (ч. 3 ст. 15, ч.1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, мешканець селища Станиця Луганська Щастинського району займався виготовленням фіктивних довідок про проходження ПЛР-тесту на наявність інфекційної вірусної хвороби COVІD-19, нібито виданих однією з місцевих медичних установ.

Під час обшуку за місцем проживання правопорушника вилучено несправжні бланки ПЛР-тесту, комп’ютерну техніку, грошові кошти, мобільні телефони, чорнові записи.

Незважаючи на невизнання власної провини у вчиненні злочину, пов’язаного з підробленням офіційного документа, що посвідчує негативний результат медичного ПЛР-тестування, вилучених доказів виявилося достатньо для повідомлення особі про підозру та направлення обвинувального акту до суду.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося спільно зі співробітниками кіберполіції в Луганській області та слідчими Станично-Луганського відділення поліції Щастинського районного відділу поліції ГУ Національної поліції в Луганській області.

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді штрафу, арешту або обмеження волі на строк до двох років.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Станично-Луганського відділу Щастинської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 587