Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2021

На Луганщині ухвалено перший вирок за використання підробленого COVID-сертифіката

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Біловодського відділу Старобільської окружної прокуратури ухвалено перший на Луганщині обвинувальний вирок за використання підробленого документа про вакцинацію від COVID-19.

Відповідно до матеріалів справи, після переходу Луганської області до «червоної» зони адаптивного карантину, мешканець селища Біловодськ Старобільського району придбав для подальшого використання фіктивні документи – міжнародний COVID-сертифікат та міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19.

У листопаді 2021 року у місцевому кафе чоловік надав працівникам поліції COVID-сертифікат про вакцинацію з ознаками підробки для підтвердження можливості знаходитися у місцях, де впроваджено обмежувальні протиепідемічні заходи. Правоохоронці вилучили у відвідувача документ та перевірили.

Під час судового розгляду вина обвинуваченого повністю доведена зібраними у ході слідства доказами. Свою провину чоловік визнав та підтвердив обставини, за яких вчинив протиправні дії.

Вироком Біловодського районного суду Луганської області правопорушника визнано винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа) та засуджено до покарання у вигляді штрафу.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Біловодського відділу Старобільської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 755