Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2021

Службова особа держпідприємства «Первомайськвугілля» постане перед судом за нещасний випадок внаслідок недодержання вимог охорони праці

Прокурорами Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно службової особи однієї з шахт державного підприємства «Первомайськвугілля» за фактом порушення вимог законодавства про охорону праці, що призвело до травмування людини.

За даними слідства, у червні 2020 року на вугледобувному підприємстві стався нещасний випадок. Під час проведення будівельних робіт на території шахти на голову працівнику впало скло з віконної рами. Потерпілого госпіталізували до медичного закладу з  відкритою черепно-мозковою травмою та іншими ушкодження головного мозку. Він перебував на тривалому лікуванні.

Під час досудового розслідування встановлено, що майстер господарського цеху, на якого покладено організаційно-розпорядчі функції, не забезпечив підпорядкованого йому працівника засобами індивідуального захисту – спецодягом та захисною каскою.

Іншим порушенням стало проведення будівельних робіт поза контролем з боку відповідальної особи за охорону праці на підприємстві.

Чоловіка судитимуть за порушення вимог законодавства про охорону праці, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.271 КК України). Йому загрожує до семи років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком на  два роки  без такого.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Попаснянського відділу Лисичанської окружної прокуратури)

 

кількість переглядів: 678