Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.12.2021

Судитимуть за викрадення коштів Норвезької ради у справах біженців в Україні, передбачених для виплати ВПО (ОНОВЛЕНО)

Прокурори Сєвєродонецької окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця міста Сєвєродонецьк, який шляхом несанкціонованого втручання в базу даних викрав грошові кошти у розмірі 50 тис. гривень, передбачені для виплати особам, що їх потребують (ч. 1 ст. 362, ч. 1 ст. 185 КК України).

За даними слідства, у грудні 2020 року менеджер Представництва Норвезької ради у справах біженців (NRC) в Україні, маючи доступ до автоматизованої системи обліку гуманітарної організації, незаконно змінював особисті дані внутрішньо переміщених осіб, які звернулись за отриманням грошової допомоги. У подальшому, на підставі отриманих на ім’я інших осіб документів, одержував готівкові кошти в банківських установах.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Сєвєродонецького районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області, оперативний супровід – співробітниками відділу протидії кіберзлочинам в Луганській області та Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадуємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

ОНОВЛЕНО. Як зазначає Представництво NRС, із фігурантом кримінального провадження було підписано контракт про надання асистентських послуг для одного з відділів  NRС протягом жовтня-грудня 2020 року, після завершення якого він покинув організацію. Із заявою про можливе вчинення протиправних дій Представництво NRC звернулося до місцевого відділення поліції одразу після виявлення порушень.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1234