Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2021

Повідомлено про підозру правоохоронцю, який спричинив ДТП під час пожеж на Луганщині

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника одного з відділів Головного управління Нацполіції в Луганській області у спричиненні дорожньо-транспортної події, що призвела до травмування людини.

У ході слідства встановлено, що у липні 2020 року під час спалаху лісових пожеж на території Луганщини працівник поліції виїхав на порятунок власного майна до села Смолянинове, яке знаходилося в епіцентрі займання.

Рухаючись по задимленій автодорозі, правоохоронець при перестроюванні транспортного засобу на зустрічну смугу не переконався в безпеці маневру та не обрав оптимальну швидкість. Внаслідок порушення Правил дорожнього руху сталося зустрічне зіткнення двох автівок. В автомобілі, який рухався назустріч, знаходилися водій та пасажирка. Під час аварії жінка отримала закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні переломи кісток.

Працівнику правоохоронного органу інкриміновано порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1306