Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2021

Придбання будматеріалів за втричі завищеною ціною та гіршої якості – у Старобільську директор закладу освіти постане перед судом

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з місцевих навчальних закладів за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

У ході слідства встановлено, що на початку 2018 року з обласного бюджету виділили кошти для проведення капітального ремонту покрівлі навчального корпусу.

Під час підрядних робіт директор закладу освіти підписав документи на закупівлю гірших за якістю будівельних матеріалів, ніж ті, що профінансували з державного бюджету. При цьому їх вартість завищили втричі.

Внаслідок протиправних дій  на рахунок підрядної організації  надлишково перерахували майже 450 тис. гривень, чим завдано збитків державі.

З метою відшкодування завданої шкоди у рамках досудового розслідування Луганська обласна державна адміністрація заявила до суду цивільний позов.

За наполегливої ініціативи сторони обвинувачення судом накладено арешт на квартиру директора навчального закладу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Старобільського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1405