Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2021

Дитина та її права – визначальні для Луганської обласної прокуратури (ФОТО)

Захист прав та інтересів дітей, які стали жертвами злочинних посягань, взаємодію правоохоронних та державних органів щодо протидії дитячій злочинності, а також розслідування цих  злочинів обговорили у Луганській обласній прокуратурі.

Цього року на Луганщині від кримінальних правопорушень постраждали 144 дитини.

Для підвищення кваліфікації ювенальних прокурорів, слідчих, дізнавачів територіальних відділів поліції, які займаються розслідуванням злочинів за участю та стосовно дітей, прокурори відділу захисту дітей та протидію насильству облпрокуратури в онлайн-режимі провели спільні науково-практичні навчання.

До участі у якості лекторів запросили завідувача відділення судово-психіатричних експертиз Сватівської обласної лікарні з надання психіатричної допомоги, директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківський областях, представників слідчого управління Головного управління Національної поліції в Луганській області.

На переконання першого заступника керівника Луганської обласної прокуратури Костянтина Карамана, дитина та її права є визначальними в системі правосуддя за участю неповнолітніх.

«Дитяча злочинність – це надзвичайно чутлива тема. Незалежно  від того, чи це дитина, яка вступила у конфлікт із законом, чи дитина-жертва, позиція прокуратури  повинна бути орієнтована, перш за все, не на її покарання, а на  захист», –  наголосив він.

Учасники семінару обговорили способи вирішення проблемних питань проведення досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно дітей-потерпілих та неповнолітніх, які вступили в конфлікт із законом.

Також звернули увагу на важливість своєчасності та повноти призначення судово-психологічних експертиз та досліджень у  цій категорії кримінальних проваджень.

Заходи, направлені на здійснення контролю за дотриманням прав дітей, проводяться обласною прокуратурою регулярно.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1310