Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.12.2021

Три антивакцинатора Сватівщини постануть перед судом

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області до суду направлено обвинувальні акти стосовно осіб, які використовували підроблені міжнародні COVID-сертифікати.

Три факти мали місце у грудні 2021 року на території Сватівського району.

У селищі Троїцьке місцева мешканка надала правоохоронцям сертифікат про вакцинацію у магазині. Під час перевірки документа встановлено, що він має ознаки підробки. У ході досудового розслідування особа повністю визнала свою вину.

Ще один факт задокументовано у приміщенні кафе в селищі Білокуракине. На законну вимогу поліцейського правопорушник – мешканець громади –  надав завідомо підроблений COVID-сертифікат. За даними слідства, його та міжнародне свідоцтво про вакцинацію/профілактику він придбав напередодні на тимчасово окупованій території Донецької області.

Третій випадок використання фіктивного документа мав місце на території автостанції у місті  Сватове, де поліцейські здійснювали контроль перевірки дотримання громадянами карантинних заходів.

За результатами проведення співробітниками експертних досліджень трьох COVID-сертифікатів встановлено факти підробки документів.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі відділів Сватівського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Сватівської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 1268