Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.01.2022

Псевдоподатківця так званої «ЛНР» обвинувачують у злочинах проти основ національної безпеки

Прокурори Луганської обласної прокуратури за результатами спеціального досудового розслідування направили до суду обвинувальний акт щодо посадовця так званої «ЛНР» за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та захоплення державної влади на тимчасово окупованій території Луганської області (ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 110 КК  України).

За даними слідства, громадянин України у вересні 2015 року обійняв керівну посаду у податковому органі так званої «ЛНР» окупаційної адміністрації Російської Федерації. Під час своєї злочинної діяльності псевдопосадовець застосовував та розповсюджував юридично нікчемні законодавчі акти «ЛНР», направлені на повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та зміну території України.

Наразі обвинувачений перебуває у розшуку.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 725