Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2022

Викрито злочинну схему зі збуту амфетаміну співробітника поліції Луганщини (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Луганської обласної прокуратури правоохоронці регіону викрили на збуті психотропної речовини працівника Управління патрульної поліції в Луганській області та затримали співучасників наркоторгівлі (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, 27-річний поліцейський разом з 44-річним мешканцем м. Рубіжне організували злочинну схему збуту на території Луганської області психотропної речовини – амфетаміну. Так, заради незаконного збагачення правоохоронець закупав у «наркоторгівця» психотропи та в подальшому продавав їх жителям Луганщини.

Під час чергового збуту амфетаміну 11 січня 2022 року у м. Рубіжне патрульного поліцейського та його спільника затримано в порядку ст. 208 КПК України.

У ході проведених обшуків у помешканні 44-річного чоловіка органи досудового розслідування виявили та вилучили речовини, зовні схожі на наркотичні засоби та психотропні речовини, а також грошові кошти, отримані від злочинної діяльності.

Наразі правоохоронними органами повідомлено про підозру затриманим та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводиться слідчими Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Сєвєродонецьку) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Краматорську.

За вказаний злочин передбачено від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1203