Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2022

Прокуратура попередила незаконне витрачання бюджетних коштів під час закупівлі харчових продуктів для дошкільнят Сєвєродонецька

За позовом Сєвєродонецької окружної прокуратури Луганської області суд визнав недійсним договір про закупівлю харчових продуктів для потреб дошкільних закладів міста Сєвєродонецьк, укладений з порушенням законодавства про державні закупівлі.

Встановлено, що у квітні 2021 року Управління освіти Сєвєродонецької міської ВЦА Луганської області провело тендерну закупівлю та уклало договір на придбання сирної продукції для дитячих садків міста на загальну суму понад 1 млн. грн. Переможцем відкритих торгів стала фізична особа-підприємець, яка не надала обов’язкових документів, передбачених тендерною документацією – про наявність необхідної матеріально-технічної бази, відповідного досвіду роботи працівників, дотримання санітарних норм, тощо.

Таким чином тендер був проведений без дотримання вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, прокурори звернулися з позовною заявою до суду.

Господарський суд Луганської області підтримав принципову позицію прокуратури та задовольнив позовні вимоги у повному обсязі – визнав протокол обрання переможця та укладений договір недійсними.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 7311