Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2022

Прокурори Луганщини повернули державі землі лісового фонду вартістю понад 90 мільйонів гривень

За позовом прокурорів Щастинської окружної прокуратури Луганської області з незаконного володіння у розпорядження держави повернуто земельну ділянку лісогосподарського призначення площею майже 100 гектарів.

Прокуратура встановила, що у грудні 2020 року земельна ділянка на підставі наказу Головного управлінні Держгеокадастру в Луганській області та акту приймання-передачі була передана із державної власності у комунальну власність Гарасимівської сільради Щастинського району Луганської області, яка увійшла до складу місцевої територіальної громади. У подальшому повноваження з розпорядження землями зазначеної територіальної громади перейшли до Широківської сільської військово-цивільної адміністрації.

Підставами для звернення прокурорів до суду стали виявлені порушенням норм земельного та лісового законодавства. Так, землі були передані суб’єктом владних повноважень поза межами його компетенції та за відсутності погодження з Луганською обласною державною адміністрацією – обласною військово-цивільною адміністрацією, попри віднесення їх до складу земель лісового фонду та перебування у постійному користуванні лісомисливського господарства.

Крім того у порушення вимог закону змінено цільове призначення даної земельної ділянки лісогосподарського призначення на сільськогосподарські угіддя, що створило загрозу подальшого незаконного використання земельної ділянки.

Господарський суд Луганської області підтримав позицію прокуратури та витребував на користь держави в особі Луганської обласної державної адміністрації-обласної військово-цивільної адміністрації землі лісового фонду вартістю понад 90 млн гривень.

Після набрання судовим рішенням законної сили воно підлягатиме виконанню   у примусовому порядку.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(За матеріалами Щастинської окружної

прокуратури Луганської області)

кількість переглядів: 6953