Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2022

Зрадив Україну та обійняв керівну посаду у псевдоструктурі окупантів – посадовцю ДСНС Луганщини повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури начальнику відділу Старобільського райуправління ГУ ДСНС України у Луганській області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, після вторгнення рф в Україну посадовець ДСНС Луганщини зрадив складеній присязі та натомість присягнув на вірність агресору. У квітні 2022 року він добровільно пройшов співбесіду для зайняття керівної посади у незаконно створеному окупаційною владою правоохоронному органі.

Наразі зрадник обіймає псевдопосаду «заступника начальника загону – начальника відділення наглядово-профілактичної діяльності Старобільського державного пожежно-рятувального загону мнс лнр».

Він відповідає за дотримання норм пожежної безпеки в псевдоорганах, які підпорядковуються окупаційній адміністрації рф.

Відповідно до чинного законодавства підозрюваному загрожує 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу співробітників управління стратегічних розслідувань в Луганській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 840