Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2022

Заволодіння коштами та майном на 2 млн грн – судитимуть  учасника озброєного нападу на Луганщині, який тривалий час перебував у розшуку

Прокурори Луганської обласної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно учасника озброєного розбійного нападу.

Йому інкриміновано розбій, поєднаний із проникненням у житло та спрямований на заволодіння майном у особливо великих розмірах; незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з проникненням в інше сховище, поєднаному з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров’я потерпілого; шахрайство у  великих розмірах; використання завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 289, ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, у січні 2017 року у вечірній час доби 28-річний уродженець міста Ровеньки спільно з іншими співучасниками проникли на територію приватного будинку у с. Новодар’ївка міста Ровеньки.

Нападники у балаклавах увірвалися до житла, зв’язали господаря, його жінку та сина, одягнули їм мішки на голову та поставили на коліна. Погрожуючи зброєю та застосуванням насильства, вони вимагали вказати місця зберігання грошових коштів й цінних речей.

Особи заволоділи майном на суму понад 1,2  млн грн: золотими виробами, побутовою технікою, грошовими коштами та іншими цінними речами. Помістивши викрадене майно у мікроавтобус «Renault Trafic», що належав потерпілим, зникли з місця скоєння злочину.

Ще один епізод злочинної діяльності обвинуваченого – підроблення документів та продаж транспортного засобу «Volkswagen Tiguan», який належав іншому потерпілому, за 15,5 тис. дол. США.

Загальна сума встановленої під час досудового розслідування майнової шкоди, яка завдана потерпілим,  становить близько 2 млн гривень.

У серпні 2020 року чоловіку повідомлено про підозру  та оголошено у розшук. Близько двох років він переховувався від органів слідства та суду. Правоохоронними органами Луганщини у червні 2022 року встановлено місцезнаходження підозрюваного на території Харківської області та застосовано судом запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави.

Обвинуваченому загрожує 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1147