Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2022

Очолював окупаційну «прокуратуру» у Старобільську та організовував «зачистки» проукраїнського населення – судитимуть жителя Луганщини

Прокурори Старобільської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Луганська за фактами колабораційної діяльності та порушення недоторканності житла (ч. 7 ст. 111-1, ч. 2 ст.162 КК України).

Слідством встановлено, що у період воєнного стану обвинувачений добровільно погодився на пропозицію окупаційної влади рф обійняти псевдопосаду «в.о. прокурора Старобільського району лнр». Окупаційну «прокуратуру» він очолював упродовж березня-квітня 2022 року.

На керівній посаді у псевдоправоохоронному органі він організовував та проводив «зачистки» патріотично налаштованого населення, пошук колишніх правоохоронців та військовослужбовців.

На початку квітня озброєний «керівник» районної псевдопрокуратури спільно з підлеглими незаконно провів обшук у житловому будинку старобільчанина. Проникнувши до помешкання потерпілого з інвалідністю, підозрюваний погрожував чоловіку вогнепальною зброєю та спричинив декілька ударів по голові.

Наразі матеріали обвинувачення передано до Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Обвинуваченому загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Старобільського районного управління ГУ Нацполіції в Луганській області.

Додамо, що з 2014 року фігурант «служив» окупантам у так званій «генеральній прокуратурі лнр», обіймав керівні посади у псевдоструктурі. Він був оголошений у розшук. Обвинувальні акти за цими фактами направлено до суду у 2017- 2018 роках (ч.1 ст. 109, ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.йонного суду Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Старобільської окружної прокуратури)

кількість переглядів: 822