Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2022

Повідомлено про підозру інформатору рф, який погрожував вбивством керівнику Луганської обласної ВЦА

За процесуального керівництва Луганської обласної та Сєвєродонецької окружної прокуратур повідомлено про підозру інформатору рф – мешканцю міста Рубіжне, який передавав розвіддані щодо Збройних Сил України та погрожував вбивством керівнику Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Йому інкриміновано надання допомоги в проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану та погрозу вбивством службовій особі з метою припинення її діяльності (ч.2 ст.28  ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст.350 КК України).

За даними слідства, протягом лютого-березня 2022 року підозрюваний збирав та надавав ворогу інформацію про розташування особового складу, військової техніки, фортифікаційних споруд, а також озброєння ЗСУ на території міст Рубіжне та Сєвєродонецьк.

Зазначені відомості у вигляді текстових повідомлень, фото-, відеоматеріалів він надсилав через мобільні месенджери представникам рф.

Також задокументовано, що чоловік неодноразово надсилав керівнику Луганської обласної ВЦА повідомлення з погрозами вбивством з метою припинення ним повноважень та обов’язків з протидії військовій агресії з боку рф.

На початку квітня правоохоронці затримали зрадника, в його мобільному телефоні зафіксовано речові докази – листування з представниками рф, а також погрози керівнику Луганщини.

Наразі до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція статтей передбачає 15 років позбавлення волі або максимальне покарання  – довічне ув’язнення, з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

(за матеріалами Рубіжанського відділу Сєвєродонецької окружної прокуратури)

кількість переглядів: 995